Proiectul Teddies Riot

Alătură-te și tu

Adoptă un ursuleț ca mine, plăsmuit de mâinile pricepute ale lui Andrei. Ursulețul va purta numele tău și ne va însoți în toate expozițiile care vor urma. Îți voi trimite o fotografie cu ursulețul adoptat de tine; arat-o prietenilor și hai să inspirăm cât mai multe persoane cu suflet bun să ne susțină proiectul!

Corul inocenților a hotărât să ne vină în ajutor pentru a susține acest proiect. Figurinele vor pleca una câte una, pentru prima dată, către tine. Poți cumpăra una sau mai multe, după cum dorești. Povestește-le prietenilor tăi câte fapte bune au făcut Inocenții până acum și inspiră-i și pe ei să fie alături de Andrei.

Susține acest proiect, printr-o donație repetitivă, de 50 de lei pe lună. Îți sunt recunoscător că mă ajuți să ajut copiii fără ursuleț. La finalul celor 18 luni în care vom fi parteneri vei primi din partea mea un cadou – o lucrare ceramică de serie limitată sau la cerere lucrări din magazinul online.

Mai ții minte?

Mai ții minte ce bine ne era împreună acum mulți ani? Când mă îmbrățișai și mă iubeai din toată inima? Când la mine veneai ca să plângi după ce te certa mama c-ai făcut o boacănă? Când stăteam întinși pe spate, pe deal, și priveam împreună norii? Când mie-mi șopteai în ureche toate secretele tale? Când eram amândoi murdari de gem de căpșuni? Când mă strecurai în ghiozdanul de grădiniță? Când noaptea te păzeam de fantome și de monștrii de sub pat, de umbrele care se prelingeau pe pereți, de tunete și fulgere? Pe mine mă strângeai în brațe, eu îți dădeam putere și curaj când aveai febră și îți făceau injecții.

Tot eu sunt. Poate nu mă mai recunoști… nu mai sunt moale și pufos. Au trecut anii și peste mine, firește. Acum sunt dur fiindcă am trecut prin multe de când ai plecat să te faci mare și eu am rămas singur in camera ta de copil. Am avut nevoie de mult curaj să trec prin foc pentru tine, dar acum sunt nemuritor. Privește-mă cu atenție: haina mea de pluș e mai scorțoasă dar mai rezistentă, culorile s-au mai estompat, nu mă mai pot îndoi. Poate m-am mai micșorat un pic. Poate mi-au căzut colțurile gurii. Dar în mine încă bate o inimă de urs. Doar tu, stăpânul meu adevărat, îmi poți auzi bătăile inimii; e suficient să mă ții în brațe cu dragoste, cu sufletul curat și cu bunătate, așa, ca pe vremuri…

Sper că, la rândul tău, le-ai dăruit copiilor tăi câte un ursuleț de pluș. Așa și trebuie. Fiecare copil din lumea asta are nevoie de un prieten care să îl ocrotească și noi, ursuleții, suntem cei mai buni! Avem puteri magice, ca talismanele. Cu noi, copiii sunt mereu în siguranță, mereu fără griji, iubiți și fericiți.

Știai că?

Știai că există și copii care nu au avut niciodată un ursuleț de pluș? Eu tocmai am aflat asta de la prietenul meu Andrei și acum sunt mâhnit peste măsură. Chiar revoltat! Cum adică, ei se duc la culcare fără să-și îmbrățișeze cel mai bun prieten? Fără să simtă pacea și liniștea care te poartă spre lumea viselor în fiecare seară? Am aflat că unii copii sunt în situații atât de triste încât trebuie neapărat să fac ceva pentru ei. Așa nu se mai poate! Trebuie să avem o discuție serioasă. Nu cred că poți să stai așa și să nu faci nimic…

Există copii bolnavi. Copii care suferă de boli mai ușoare, mai grele sau foarte grele. Pentru ei a făcut Andrei ceva absolut magic acum nouă ani când a modelat mii de figurine pe care le-a numit „Corul inocenților” și le-a purtat prin România ca să-i sensibilizeze pe oamenii mari. A reușit! Așa a strâns bani ca să-i ajute pe acei copii. Dacă vrei, poți să întrebi pe orice inocent din Cor, ei au văzut tot. Despre asta vorbesc tot timpul, toți odată.

Andrei mi-a spus acum că a venit vremea să mai ajute și alți copii. Aici joc eu rolul principal. Mă rog, eu și încă vreo 3999 de prieteni de-ai mei. Am misiunea de a te face pe tine să-ți aduci aminte de copilăria fără griji în care orice trecea cu o îmbrățișare de urs. Împreună cu Andrei putem să-i ajutăm pe copiii care nu au parte de dragoste, de siguranță, de căldură, de ocrotire, de povestea citită la culcare, de o voce care să le spună noapte bună. Hai să-i ajutăm pe copiii care nu au avut niciodată mamă și tată sau care au avut părinți dar acum nu mai au, pe cei care merg singuri la culcare în fiecare seară cu lacrimi în ochi și stomacul gol, care nu au un acoperiș și nici o cameră a lor, o masă caldă sau o carte cu povești, care nu adorm cuibăriți în perna moale.

Hai să-i ajutăm!

Hai să-i ajutăm pe copiii care nu au cum să meargă la școală fiindcă nu au acte, bani de ghiozdan, cărți, stilou sau pantofi, pe acei copii care nu vor putea să le citească povești copiilor lor fiindcă nici ei nu știu să citească. Pe acei copii care nu au avut parte de joacă și nici de jucării. Pe acei copii cu care nu se joacă nimeni pentru că au pielea de altă culoare. Pe acei copii care sunt privați de bucuria poveștilor. Pe acei copii fără copilărie. Fără urs…

Avem de lucru.

Avem mult de lucru amândoi, cel puțin un an și jumătate de acum încolo. Andrei are de modelat 3.999 de ursuleți, eu mă voi ocupa să țin legătura cu tine și cu toți cei interesați de acest proiect. Ursuleții apar pe lume anevoios. Lutul se amestecă încet, Andrei îi vorbește cu blândețe și îi dă formă de urs, cu migală și multă dragoste. După ce se usucă, ursul curajos trece prin foc și pară ca să devină puternic și rezistent. Apoi trebuie îmbrăcat cu hăinuțe frumoase, și aici poți să ajuți și tu. De fapt, poți să ajuți în mai multe feluri.

Vom organiza ateliere în care tu și prietenii tăi veți putea picta un urs. Vom face expoziții si vei putea cunoaște și mai mulți ursuleți. La momentul potrivit vei afla în ce oraș venim și unde ne întâlnim. Vei putea să adopți un ursuleț care va purta numele tău pentru totdeauna în lunga călătorie ce va urma.
Am vorbit cu prietenii mei din Corul inocenților, le-am povestit despre proiectul nostru, și s-au îmbulzit să ajute și ei, care mai de care. Știi că până acum au stat mereu împreună, nedespărțiți. Ei bine, atât de mult i-a impresionat povestea copiilor fără ursuleț de pluș, încât s-au hotărât să vinăși ei în ajutor! Pentru prima dată de la nașterea lor, vor putea ajunge la tine acasă. Urmărește pagina de Facebook a lui Andrei și vei afla cum poți avea și tu o figurină din Corul inocenților.

Cauzele pe care le susținem vor fi alese la recomandarea ta și a celorlați prieteni care ne urmăresc, așa că aștept sugestii! Andrei stă toată ziua în atelier și creează, eu merg mai încet, nu prea avem cum să cutreierăm prin țară ca să întrebăm unde locuiesc acei copii care au nevoie de iubire, de părinți, de protecția unui ursuleț de pluș.
Atunci când ne vom revedea, vei ști că ai puterea să duci binele mai departe, către acei copii care au acum mare nevoie de căldură și magie, de încurajare și de protecție. Împreună putem să fim eroii lor de poveste!

Cu o îmbrățișare strașnică de urs,
Al tău,

Proiect susținut de

Coș

loader